top of page

Od piv k destilátům: Představujeme naše nekonvenční variace jalovce a chmele


Rádi bychom vám v tomto krátkém článku trochu blíže představili dvě novinky z naší produkce. Jedná se o netradiční variace jalovce a chmele, jednou v podobě piva, podruhé v podobě ginu. Pojďte si o nich něco málo přečíst:


SOUR JUICY IPA

Toto pivo přináší unikátní spojení jalovce a Cryo chmelů Citra, Chinook a Equanot. Nejprve jsme využili metodu “kettle souring”, což je způsob snížení pH piva za pomoci mléčných bakterií přidaných na varně. Na kvašení jsme následně nasadili severské kvasnice kveik. Tyto kvasnice jsou netradiční tím, že kvasí při vyšších teplotách, obvykle mezi 20-40℃. Celý proces kvašení je tedy bouřlivější a zároveň i rychlejší. Pivo překvapí svou kyselou chutí, dřevitými tóny jalovce, který byl přidán jak na varně, tak za studena a pryskyřičnými i citrusovými tóny vybraných Cryo chmelů. Sour Juicy IPA je momentálně dostupná na čepu, i v lahvích, takže si senzorický zážitek z Pivovaru můžete zopakovat i doma.


Líbí se vám design etikety? Tričko s tímto motivem naleznete na našem e-shopu.


GINFINITY CRYO

Další novinkou, o kterou bychom se s vámi rádi podělili, je GINFINITY Cryo. S řemeslnou palírnou Landcraft jsme se opět s radostí pustili do spolupráce a výsledkem je další naprosto skvělý destilát. Pečlivě jsme vybrali tradiční i netradiční ingredience: jalovec, koriandr, meduňku, citronovou trávu, zázvor a citrusové kůry, které jsme podpořili vymražovaným chmelem “Cryo-Citra”. Všechny tyto složky prošly průtahovou destilací, aby byly následně namíchány v tom nejlepším poměru. Výsledkem je nekonečně pitelný gin se sofistikovanými zemitými a bylinnými tóny, s osvěžující citrusovou chutí.




Neváhejte se brzy zastavit v Pivovaru Strahov a ochutnat tyto chuťově unikátní variace jalovce a chmele. Pokud byste se námi chtěli o svůj zážitek podělit, najdete nás na sociálních sítích Facebook a Instagram, nebo můžete pivo ohodnotit v aplikaci Untappd. Tak na zdraví!

bottom of page