top of page

Hanami – svátek rozkvetlých sakur

S radostí Vás zveme na další akci v našem pivovaru! Festival Hanami – svátek rozkvetlých sakur se letos uskuteční 1. dubna 2023, od 10.00 do 22.00 ve vnitřních i venkovních prostorech Pivovaru Strahov.


Již druhým rokem hostujeme tento Japonskem inspirovaný festival, jako oslavu jara a radosti, s cílem přiblížit návštěvníkům japonskou kulturu. Pro tuto příležitost jsme opět uvařili speciální várku piva Sv. Norbert Sakura Amber Ale. Ochutnat ho můžete v kombinaci s menu v japonském stylu, na kterém budou například knedlíčky gyoza, ramen, burger ve stylu okonomiyaki nebo sushi. Jako sladkou tečku si pak můžete dát vynikající makronky z UwU Bakery, či oblíbenou pivní zmrzlinu od Angelato. A pro ty, kteří raději něco ostřejšího, máme připravenou japonskou Nikka whisky.


Čeká na Vás bohatý doprovodný program, kde nebude chybět ukázka čajového obřadu, bojových umění, lukostřelby, kaligrafie, tušové malby, kimon a mnoho dalšího! Pro zájemce jsme také připravili soutěž o nejhezčí tradiční kimono, cosplay a haiku, kde můžete soutěžit o mnoho cen. Na závěr, ve večerních hodinách, proběhne Japonskem inspirovaná fire performance. Hanami je stará japonská tradice, jejíž počátek se datuje až do 8. století. Podstatou tohoto svátku je pozorování kvetoucích sakur, vychutnávání si jejich krásy a pomíjivosti zároveň.


Už se moc těšíme na Vaši návštěvu a společnou oslavu jara a radosti!


Pro bližší informace můžete sledovat naší Facebook událost, kam postupně doplňujeme detaily akce.









bottom of page